Tager du for meget ansvar?

Kender du til følelsen af at du gør dit bedste for et fælles sammenhold og nærvær, men du føler at de andre i gruppen / familien ikke er villige at gøre det samme?

Er det fordi de er dovne? Eller ligeglade?
Eller er det bare fordi de ikke har lyst til det samme som dig?

Glemmer du at få tid til dig selv og mærker dine behov?

Svaret kan være et helt andet sted. Måske er du én af de kvinder, som er overansvarlige og føler sig ullykkelige!
Så meget, at du overtager de andres ansvar. Så bliver det bare nemt og bekvemt for dem at slippe fra ansvaret og konsekvenserne, da konsekvenserne er de lærestreger vi får, hvis vi ikke tager ansvar for vores pligter og handlinger.

Forestil dig, at du glemmer at minde børnene og kæresten om at de skal rydde op før der kan gøres rent. Hvis de glemmer det et par gange i træk, så er det nok en meget sur mor eller rengøringsdame der ikke gider at gøre rent mere.

Eller hvad vil der ske, hvis du ikke altid foreslår at I laver noget fælles (går i skoven, biografen, hos venner)? Ja… Hvis der ikke er nogen som foreslår disse ting, så er det nok fordi de andre er ligeglade med samværet med dig, familien og vennerne.

Ærlig sagt: Find dig bare nogle andre, som holder af at være sammen med dig! Find hvorfor du gør alt det og hvilke skygger står i vejen for dig.

Det samme gælder planlægning af sommerferien, maling af huset, indkøb af ny sofa mens den er på tilbud osv.
Hvis alt det stresser dine nærmeste og de vil ikke “lege med”… Så bare accepter det!
Konsekvenserne vil være at I ikke kommer af sted på jeres ønskede ferie. I stedet vil det med meget stres blive planlagt i sidste øjeblik og måske til en dyrere pris. Eller at den ønskede sofa ikke bliver købt på tilbud, men med 6000 kr. dyrere, eller at huset ikke bliver malet selvom det trænger til en kærlig hånd.

Og hvad så? Ingen er død! Alt det kan DU sagtens overleve!

En klog mand sagde engang til mig: “Tag KUN ansvar for dine forpligtelser og handlinger! De andre er store nok til at tage ansvar for DERES og bære konsekvenserne af dem!”

Fokuser på dig selv og dine behov!

Har du brug for lidt hjælp på vejen, så skynd dig at kontakte mig.

0
Relaterede indlæg
UA-45750821-1