Miglena Dermendjieva – Coach, workshops facilitator og underviserMød Miglena

“Jeg elsker at udvikle mennesker og virksomheder på en inspirerende og sjov måde”

Privat- og erhvervserfaring
Jeg kan næsten skrive en roman, når jeg skal fortælle om mine erfaringer.

Jeg kan begynde med, at jeg kom til Danmark i 1995, da jeg var 25 år gammel. I 2001 og 2002 boede jeg med min familie i Californien. Efter så mange år i udlandet har jeg fået en del erfaring med at bo og arbejde i et fremmed land. Det har ikke altid været nemt at klare sig som alenemor med 2 små børn og et job som IT-projektleder med 45 timers arbejdsuge og skarpe deadlines, når bedsteforældrene ikke var i nærheden.

Efter mere end 10 års erfaring med en sammenbragt familie kender jeg til alle hverdagens udfordringer fra planlægning af ferie til håndtering af 3 teenagere. Det kan være vanskeligt at opbygge fælles normer og holdninger samt afstemme positioner og roller i den nye familie.

Hvis jeg skal beskrive min karrierevej, vil jeg begynde med, at jeg er uddannet civilingeniør i Bulgarien. I Danmark uddannede jeg mig til software-udvikler. Jeg flyttede fokus til IT-løsningsarkitekt og endte som IT-projektleder for store, forretningskritiske projekter. Gennem mine 20 års erfaring i IT-branchen har jeg specialiseret mig i konflikthåndtering, procesoptimering, forandringsledelse, ledelsesstrategier og forretningsanalyse.

Men jeg har også altid haft en lille iværksætter i mig og startede min første virksomhed Nestinarka i 2004. I dag er jeg også ejer af CredoNobis, hvor jeg hjælper virksomhedsledere med at skabe bæredygtige strategier og succesfulde forandringsprojekter ved hjælp af Agile projektstyring-transformationer.

Uddannelse og certificeringer
Da jeg gik i folkeskolen, beklagede jeg mig over, at alle kom til mig med deres problemer. I dag kan jeg se, at jeg skabte en tryghed, der gjorde, at de betroede sig til mig, og at jeg altid har kunnet lide at hjælpe andre.

Efter en tre-måneders sygmelding med stress var jeg nødt til at tage mit liv op til revision. Jeg valgte at uddanne mig til coach for at udvikle mig personligt og for at få redskaberne til også at hjælpe dig, som ønsker at blive lykkelig, realisere dig selv og udnytte dit potentiale.

Mit coaching-certifikat er fra Danish Coach Academy GROW2 (ICF certifikat), som er en professionel, længerevarende uddannelse. Efterfølgende har jeg taget en overbygning af coach uddannelsen og har specialiseret mig i det fascinerende skyggearbejde. I dag er jeg certificeret Shadow Facilitator og nyder skyggearbejdet.

Det er inspirerende at udvikle teams gennem workshops og team-building, og derfor har jeg valgt at uddanne mig til workshop-facilitator i LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP certifikat). LSP teknikkerne giver alle deltagere mulighed for at bidrage på lige fod på en sjov og begejstret måde.

Work/Life-balance kan kun opnås, hvis man lever i harmoni med sig selv og opnår en indre ro. At leve i nuet og mærke sig selv kan være en svær opgave i en travl hverdag. Den seneste uddannelsesudfordring jeg har kastet mig over, er mindfulness. I dag er jeg certificeret i Reiki 1 og Reiki 2, og jeg bruger selv meditationsteknikkerne hver dag.

Min personlighed
De fleste vil beskrive mig som en udadvendt, humoristisk og empatisk person. Min største passion er at hjælpe andre igennem deres udfordringer, så de kan opnår dét liv, de drømmer om. Jeg tror på det bedste i alle. Jeg brænder for at gøre en forskel for din udvikling og vil hjælpe dig til at finde den viljestyrke, som du skal bruge for at opnå dine mål og holde fast i dine beslutninger. Jeg er et meget energisk væsen med stor ansvarsfølelse, og jeg udviser professionalisme i alt, hvad jeg foretager mig.

Mine grundlæggende værdier er udvikling, ærlighed, frihed, respekt og loyalitet.