LOCKDOWN is a SLOW DOWN time

Krisesituationer får os til at mærke livet og reflektere over det. De gør os mere robuste, fleksible og lærer os at være mere forandringsparate.

I disse tider hvor vi er nødt til at blive hjemme, holder fysisk afstand fra hinanden og der er en del negative nyheder, er det svært at beholde det positive syn på livet. Flere lande i verden indfører LOCKDOWN og vores frihed bliver krænket for menneskets overlevelsesskyld.  

I denne nødsituation er det ikke nemt at passe sine småbørn derhjemme, klare de ældre søskendes online skole og samtidigt passe sit job, når man arbejde hjemme fra. Stressniveauet stiger p.g.a. bekymringer for de gamle forældre og familiens økonomi, som for mange er blevet udfordret på grund af nedskæringer eller lukkede arbejdspladser. Det bliver hellere ikke festligt at følge med i nyhederne og med de stigende overvågningstal af COVID-19.

Så… har vi overhoved et valg? Kan vi fokusere på noget andet og lade være at bekymre os?

JA! Vi har nemlig altid et valg, for vi kan fokusere på hvordan vi gerne vil live vores liv i den nuværende situation.

”Bekymringerne lever KUN i fortiden eller i fremtiden! ” siger jeg altid til mine børn. Hvis vi vælger at skifte perspektiv, kan vi se koppen: ” halvfyldt” eller ”halvtom” J

Derfor vil det være fantastisk at give sig selv gaven at begynde at kigge på LOCKDOWN tiden som en SLOWDOWN tid hvor:

 • Arbejdshastigheden reduceres:  Vi behøver ikke at skynde os hver morgen ud af døren, side i en lang bilkø før vi når til det første arbejdsmøde i en række af mange, og vi slipper for at skynde os for at hente børnene i institutionen 
 • Menneskesynet forbedres: Det er dejligt at se at ”jakkesæt” Vicepræsidenten, som alle er lidt bange for, sider også i joggingsæt derhjemme og hans lille pige kravler på hans hoved og giver ham perlekæde, mens han prøver at koncentrere sig om at holde vigtigt strategisk møde
 • Fælles omsorg stiger: Vi kommunikerer mere med hinanden og spørger oprigtigt om: Hvordan har du det? Hvordan klarer i jer derhjemme? Kan jeg hjælpe med noget?

COVID-19 kan udover at være en trussel mod alle også ses som en fantastisk mulighed for give sig selv tid til at reflektere over:

 • Hvad er det, som er virkeligt vigtigt for mig i mit liv?
 • Kan jeg lære at leve med mindre?
 • Hvordan kommunikerer jeg med mine kære?
 • Giver jeg den fortjente respekt, omsorg, nærvær til mine kære?
 • Værdsætter jeg lykken ved at have min familie omkring mig?
 • Hvordan bruger vi tiden når vi er sammen?
 • Kan jeg tilegne mig nye færdigheder eller blive mere kreativ for at overleve arbejdsnedgangen?

Man kan aldrig kede sig ved at gennemtænke sin egen adfærd og livsmål.

Essensen er nok, at den ressource vi plejede at klage over at vi mangler – er TID.  Nu i denne ekstraordinære situation, er denne ressource blevet frigivet. Du har nu tid til alt det, som du i din normale hverdag ikke plejer at have tid til.

SLOWDOWN perioden er den bedste personligudviklingstid. Udnyt den og brug den fornuftigt 🙂

0
Relaterede indlæg
 • No related posts found.
UA-45750821-1