aching-refleksionsværktoej-forandringer-dreamcoach

Hvad er coaching?

Det bedste refleksionsværktøj til at styrke dig og motivere dig til at gennemgå forandringer i dit personlige og professionelle liv.

Coachen hjælper dig med at afdække din egen viden, erfaring og kompetencer ved at skærpe din selvbevidsthed og evne til at håndtere udfordringerne. Coachens opgave er at lytte og kun dele egen viden og erfaring, hvis det ønskes.

Jeg kan ikke give dig en opskrift på de rigtige valg, men jeg kan hjælpe dig til selv at træffe den beslutning, der er rigtig for dig.

Tænker du stadig: ‟Skal jeg ikke satse på det velkendte og vælge en terapeut eller rådgiver?– så læs om forskellen mellem terapeuten, rådgiveren, coachen og mentoren.

Terapeuten fokuserer på dine oplevelser i fortiden og finder frem til hvad, det er, der holder dig tilbage og forhindrer dig i at opnå dine mål.
Coachen fokuserer på nutiden og fremtiden. Coachen arbejder med velfungerende personer, som ønsker at tage ansvar for at følge deres drømme og finde ressourcerne til at opnå de ønskede mål.

Rådgiveren har en stor specialviden inden for ét eller flere områder. Han kommer med forslag vedrørende personens handlemåde samt deler sin viden og erfaring, analyserer problemstillinger og tilbyder løsningsmodeller.
En coach er ikke ekspert på alle områder og behøver heller ikke viden om det specifikke problem. Coachens opgave er at stille de spørgsmål, som får dig til selv at finde frem til svarene og løsningerne på problemerne.

Mentoren er en erfaren person og rollemodel, som gerne deler sin viden og erfaring. Han giver dig lov til at trække på hans netværk og støtter dig i dine initiativer. Mentoring er en overgivelse af visdom fra den modne til den uerfarne person. Derfor er der i mentorskab et hierarki og en stor respekt for senioren.

Coachen er også en kompetent fagmand, der også har stor erfaring ved hjælp af specielle metoder og spørgeteknikker. Coachen hjælper klienten til at udvikle sig og opnå personlig succes ved at støtte ham og behandle ham på lige fod. Coach og den coachene person er ligestillede og deres relationer er bygget på gensidig respekt og anerkendelse.