skyggearbejde-helhed-autentisk-personligudvikling

Skyggearbejde er en kompleks forandringsproces, hvor individet er i centrum.

Formålet er at blive et helstøbt menneske, rumme det “Hele” du er som person.

“Jeg vil hellere være hel end god” – Carl Jung

I vore dages personligudvikling, handler det tit om at være et bedre menneske og at have en højere godhed. Der er meget fokus på spiritualitet og positiv psykologi. Derfor mister vi tit kontakten med den dybe og dyster del af os, som også er en del af os og vores helhed.

Hvis du vælger, at gennemgå denne personlige udviklingsproces, bliver du konfronteret med dine skygger, både ”lyse” og ”mørke” egenskaber og følelser. Du vil bevidstgøre det ubevidste og komme i kontakt med forskellige sider af din psyke og komme tættere på dit autentiske dig. Du vil forstå dit dybere identitets center, som vil give dig en holistisk tilgang til dig selv, din omverden og livet.

Historie og Fakta

Carl Jung er schweizisk psykiater og grundlægger af dybdepsykologien, som introducere skygge begrebet. Hans teorier udspringer af psykoanalysen, som Sigmund Freud udviklede, men også adskiller sig væsentligt fra. Jung tror på, at det er vigtigt, at rumme ambivalente og modsatrettede følelser og tanker. Der findes bevidsthed og ubevidsthed.

Ifølge Carl Jung er Selvet menneskets helhed og livets mål. Han var overbevist om, at der er positive elementer i skyggen og at udvikle et Selv også indebærer at komme overens med skyggesiderne i personligheden.

Debbie Ford var en amerikansk coach og forfatter, som udbredte skyggearbejdet blandt helt almindelige mennesker. Hun har skrevet mange bøger om emnet, har ledt workshops om “Shadow Process” og er grundlæggeren af “Ford Institute for Transformational Training”.

Pernille Melsted er den ene af kun tre personer på verdensplan, der er certificeret af Debbie Ford til at lede ”The Shadow Process”.

I dag er jeg certificeret Shadow Facilitator fra Pernille Melsteds ” Shadow Facilitator Training” skygge uddannelse og har deltaget på ”The Shadow Process”.